Choď na obsah Choď na menu
 


Veverica

Veverička

 Veverica obyčajná ( vedecký názov Sciurus vulgaris), druh veveričky , ktoré poseljuje mierne a chladné oblasti Eurázie , na východe a sa rozšíri do Pacifiku pobrežia. Je prispôsobený k životu v korunách stromov.

Obsah 

 [skrij

upraviť ]Fyzikálne vlastnosti

Wiewiórka.jpg

Po farba je veľmi variabilná a tiež v rovnakom mieste, môžu byť jednotlivci v rôznych farbách. srsti môže byť červená, hnedá, sivá alebo čierna. brucho je vždy biely. V lete je srsť krátka a hornej časti tela žlto-hnedé a čierne. V auguste a novembri, medziročná zmena srsti. Zimné srsť má hustú srsť, ktorá je temnejší a šedej. Aj v tej dobe vrkoče ucha dlhšie. Dorastá do 20 cm, aj jej chvost.

To je pomerne malé kosti a huňatý chvost , čo je približne rovnako dlhá ako trup. Pri lezení a skákaní slúži ako pomôcka pre rovnováhu. V noci veveričkin chvost slúži na pokrytie tela a udržiavať v teple. Presun chvosta znamená pocit a náladu zvierat.

Fúzy sú dlhé a jemné. Prečítajte si je pre vedenie . Veverička má citlivé chĺpky na prednej labky, na bruchu a chvoste prirastišču.

To má veľmi ostré oko, nie odtiene.

Vo všetkých prsty okrem palca dopredu, má dlhé a ostré pazúry .

editovať ]Životný štýl

Veverica obyčajná žije v rôznych typoch lesov , najčastejšie v borovicových. Zápas je uzavretá lesná oblasť s rozmermi najmenej 50 ha . Je aktívny počas dňa. Pri pohybe na zemi po celú dobu zostáva v blízkosti stromov. Mimo dobu párenia je spoločné hniezdo veveričky samotářky a ďalších častí sovrstnicami obzvlášť počas chladnej zimy.

Pri stimulácii hovorí s ostrým "tjuk, tjuk, tjuk".

editovať ]Výživa

Zvyšok zo stromu kužeľov

To sa kŕmia hlavne v rastlinných potravinách - ovocie , semená , huby a bylinky . To tiež udržuje vajcia a mladé vtáky a hmyz . Obchody s potravinami.

Veľkú časť svojho života hľadá jedlo. Čo sa týka jedla nemôže jesť pochovaný, alebo skrytý v hustejBush , alebo do bezpečnej oblasti v blízkosti stromov jesť jedlo neskôr. Lesníci veveričky nemajú radi príliš veľa, pretože glodajo kôry stromov v kruhu a poškodené stromy, ktoré môžu zomrieť.

editovať ]Reprodukcie

Dva týždne stará šteňatá veverička

Veverička je pohlavne dospievajú v 11 mesiacoch. reprodukuje iba vtedy, ak má dostatok potravín k dispozícii. Páry sú obvykle od decembra a na začiatku júla. Muži sledujú ženy vysoko v korunách stromov a pripraviť sa na párenie. Keď je párení, samica je pohodlné hniezdo. Samica je gravidná 38 dní. Za jeden rok, môže mať jeden alebo dva vrhy. Šteniatka vo vrhu 5 a nahý pri narodení. Prvých 12 týždňov v hniezde , kde matka starostlivosť o ne. Zostáva v blízkosti hniezda a oni prichádzajú pravidelne dojčiť, pretože mláďatá sú slepí a nie sú si vedomí, že po štyroch týždňoch. Veľké guľaté hniezdo z konárov stromu v vidlica alebo dokonca v duté. Matka je mäkký nasteľte, machom a slamy, že mláďatá nebola zima. Často sa usadí v opustenej veveričky duté majáky , často v hniezdach vrán aStraka .

editovať ]veverička v Slovinsku

Pre nás, veverička na chrbte červené alebo hnedé, zriedka červenkasté, brušné sú vždy biele.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.